Budgetcoach Zeeland

Bespaartips

Budgetcoach Zeeland

Liever advies op maat?

Kies dan voor een Budgetcheck.

     

Ieder mens is anders en gaat dan ook anders met geld om. De een heeft moeite met het beheren van de financiën  en krijgt de administratie maar niet op orde. De ander heeft het allemaal zelf in de hand, maar zou wel wat meer willen besparen. Wat voor type u ook bent, onderstaande (bespaar)tips zijn voor iedereen handig!


TIP 1: Er valt altijd te besparen

Tip 1 is een makkelijke, namelijk: Er valt altijd wel wat te besparen!  Komt u maandelijks geld te kort en weet u niet hoe u dit gat kunt dichten? Kijk eens kritisch naar uw budget of uitgaven en bepaal voor uzelf wat wellicht een minder noodzakelijke uitgave is.  Vaak komt u vanzelf uitgaven tegen die u kunt schrappen. Lukt het u echt niet om uitgaven uit uw budget te schrappen? Kijk dan of er een goedkoper alternatief voor is.


TIP 2: Vergeet die dure buurtsuper

Het is heel verleidelijk  om  uw boodschappen te doen bij de plaatselijke supermarkt om de hoek. Realiseert u zich echter wel dat buurtsupermarkten vaak vele malen duurder zijn dan bijvoorbeeld de Lidl of de Aldi. Op een grote kar boodschappen scheelt u dat zo  € 30,-. Doet u wel boodschappen bij de duurdere supermarkten, probeer dan de A-merken te vermijden.  


TIP 3: Huisdieren

Helaas passen huisdieren ook niet altijd in het budget. Uiteraard  bent u gehecht aan uw viervoeter(s), maar ze leveren ook een  kostenpost op. Een kat kost al snel € 20,- tot € 25,- per maand en voor een kleine hond kan dit bedrag al oplopen tot € 30,- per maand. Hierbij is de aanschaf van het dier en de benodigde spullen nog niet meegerekend. Een huisdier terwijl u moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen is dus niet verstandig.  Wees hier reëel in.


TIP 4: Verkoop overbodige spullen

Iedereen heeft wel een zolder of rommelkamer met spulletjes die  eigenlijk niet meer gebruikt worden. Weggooien is zonde en wat voor u overbodig is, kan een ander maar net nodig hebben. Zet overbodige spullen dan ook op internet (Zeelandnet prikbord, Marktplaats etc.) of houdt een garageverkoop. Zo leveren uw oude spullen u nog een mooi zakcentje op.


TIP 5: Tweedehands, hartstikke hip!

Vintage is helemaal in en bovendien vindt uw portemonnee het ook leuk! Wekelijks zetten honderden Zeeuwen hun spullen op Zeelandnet prikbord of Marktplaats. Met een beetje goed zoeken vindt u precies wat  u nodig heeft voor een fractie van de prijs die u in de winkel betaalt.


TIP 6: Vergelijken = besparen

Veel  mensen sluiten eenmaal een energiecontract of verzekering af en kijken er voortaan nooit meer naar om. Het loont echter om dit wel te doen. Energieleveranciers, telecombedrijven, verzekeringsmaatschappijen, ze gaan stuk voor stuk een prijzenoorlog met hun concurrenten aan. Als consument profiteert u hiervan. Zelfs vergelijkingssites doen mee aan deze oorlog en zijn daarmee niet meer zo onafhankelijk als ze aanvankelijk beweren. Een betrouwbare vergelijker vindt u bijvoorbeeld bij de consumentenbond, maar met een beetje gezond verstand kunt u dit ook heel goed zelf.


TIP 7: Betaal contant

Gaat u boodschappen doen? Bepaal vooraf uw budget en neem dat geld contant mee. Laat de pasjes thuis, zo voorkomt u dat u meer uitgeeft dan uw budget toe laat.


TIP 8: Houd een kasboek bij

Zorg  dat u inzicht in uw financiële positie heeft. Dit kunt u doen door een kasboek bij te houden. Hieronder kunt u gratis een  kasboek downloaden.

Download hier uw   

  gratis kasboek

     Algemene leveringsvoorwaarden        Klachtenregelement        Privacyverklaring        KvK: 61367591          Copyright © 2014 Budgetcoach Zeeland. All Rights Reserved