Ondersteuning WSNP

Wanneer u in een schuldhulpverleningstraject (WSNP/MSNP) zit, is dit meestal geen gemakkelijker periode. Uiteraard dient het een goed doel, want u bent namelijk (bij goed gevolg) na afloop van dit traject schuldenvrij. Doorgaans duurt een dergelijk traject drie jaar. Gedurende deze drie jaar is er een bewindvoerder in beeld die erop toeziet dat u aan uw verplichtingen voldoet. Dat wil zeggen dat, als u werkloos bent, u zult moeten solliciteren en andere acties zult moeten ondernemen om zoveel mogelijk inkomsten te vergaren. Daarnaast mag u uiteraard geen nieuwe schulden maken tijdens het traject.

 

Minder besteedbaar inkomen

Gedurende de schuldsanering daalt uw besteedbaar inkomen naar de voor u geldende minimale norm. Al het overige wordt door de bewindvoerder voor de schuldeisers gereserveerd. Dit betekent dat u uw uitgavenpatroon drastisch zult moeten aanpassen om niet in oude gewoontes te hervallen. Dit is lastig en vaak is hiervoor geen begeleiding.

 

Begeleiding

De Budgetcoach Zeeland biedt u deze begeleiding in onze dienst Ondersteuning WSNP. Deze dienst is eenmalig, met nazorg. U gaat dus geen nieuw langlopend traject in. We helpen u oude gewoontes te doorbreken en zorgen dat u inzicht krijgt in uw financiële situatie. Dit doen we door samen met u een budgetplan en een budgetkalender op te stellen. We geven u bespaartips en helpen u bij het voeren van uw administratie. Tenslotte leggen we alle adviezen en afspraken vast in plan dat u als naslagwerk kunt gebruiken.

 

Nazorg

We willen u helpen om zo goed mogelijk door de schuldsanering heen te komen. Daarom leveren we ook nazorg. Na een maand komen we weer bij u langs om te kijken hoe het gaat en bespreken we de aandachtspunten.

 

Dit traject wordt aangeboden in de vorm van een eerste huisbezoek van 3 uur en een tweede huisbezoek (nazorg) van een half uur.

Wist u dat....

U de kosten van deze dienst soms vergoed kunt krijgen via uw gemeente (minimaal inkomen) of via uw werkgever?

Terug naar homepagina

Algemene leveringsvoorwaarden Klachtenregelement KvK: 61367591 Copyright © 2014 Budgetcoach Zeeland. All Rights Reserved